TZ Nin
TZ Nin

Kalendar događanjaTZ Nin
9. Biciklijada "Od Branimira do Branimira"08
tra
TZ Nin
Dalmatia open 2017 – rekreativna biciklistička utrka08
tra
TZ Nin
Tradicionalni uskrsni koncert Tamburaškog orkestra KUD-a "Branimir" Nin17
tra
TZ Nin
Tradicionalno hodočašće na Gospin otok Zečevo

Pored tradicionalnog svibanjskog hodočašća brodicama i pješice na obližnji otočić Zečevo, u čast Gospinog ukazanja pastirici Jeleni 1516., hodočašće se ponavlja 5. kolovoza. Prema legendi, nakon što su Turci zapalili samostan na otočiću te bacili Gospin kip u more, sama su se crkvena zvona oglasila, puk je iz polja pohrlio, a Gospin kip je sam doplivao do obale gdje se danas nalazi Gospin mul. Ta i slične legende privlače, inspiriraju, a odlazak na Gospin otočić je za mnoge najromantičniji trenutak koji dožive na ljetovanju.

05
svi
TZ Nin
Blagdan Gospe od Zečeva

Nin je Marijansko svetište u kojem se svake godine više puta okuplja velik broj vjernika. Temeljeno na svjedočanstvima o Ukazanju Bogorodice biskup Divnić utemeljio je Blagdan Gospe od Zečeva koji se već 500 godina slavi prvog ponedjeljka prije Blagdana Uzašašća. Poslije misnog slavlja započinje svečani ophod vjernika ulicama grada Nina koje su blagdanski ukrašene, a vjernici pritom nose kip čudotvorne Gospe od Zečeva te pjevaju pjesme posvećene Djevici Mariji. Brojni običaji koji prate blagdanske svečanosti privlače vjernike i znatiželjnike.

22
svi
TZ Nin
Godišnje okupljanje KUD-ova Zadarske regije u čast Gospe od Zečeva22
svi
TZ Nin
Grand Prix Minigolf / Zaton Holiday Resort 3. - 4.6.03
lip
TZ Nin
9. Festival sunca i svjetlosti u crkvi sv. Križa 20. - 21.06.

Uz ljepotu igre svjetla u crkvi sv. Križa, koja sa svojim građevnim oblikom i položajem predstavlja sunčani sat i kalendar, prvi dan ljeta održava se jedinstveni festival. Okuplja veliki broj sudionika različitih uzrasta, sposobnosti i mogućnosti u kreativnom stvaranju i izražavanju, objedinjujući zabavne sa edukativnim, istraživačkim i znanstvenim sadržajima. Festival valorizira astronomsko značenje crkve sv. Križa. Susret u trenutku solsticija je poseban doživljaj za svakoga i time se u Ninu pozdravlja nadolazeće ljeto.

20
lip
TZ Nin
15.Šokolijada – natjecanje u proizvodnji najboljeg šokola 16. - 17. srpnja

Šokolijada je međunarodna etno i gastronomska manifestacija s izložbeno sajamskom priredbom koja je očuvala od zaborava ekskluzivni gastronomski proizvod šokol. Manifestacija započinje na samom početku godine kada vrijedni šokolari pripremaju ovu jedinstvenu deliciju, a završava u srpnju odabirom pobjednika, degustacijom, feštom od šokola i sajmom poljoprivrednih proizvoda. Manifestacija je uvrštena među 100 najznačajnijih u Hrvatskoj. Pobjeda na Šokolijadi je stvar prestiža, a samo natjecanje za turiste je vrlo zanimljivo i nadasve ukusno.

16
srp
TZ Nin
15. Šokolijada – gastro i etno sajamska priredba17
srp
TZ Nin
Festival Soli

Jedinstveni Festival soli održava se u solani Nin, jednoj od rijetkih europskih solana u kojoj se sol još uvijek proizvodi na tradicionalan način primjenom ručnog branja i pakiranja. Zanimljivost festivala se odražava u natjecanjima, pripremi antičkih i drugih jela, zabavnom programu, a sol je glavni sastojak oko kojeg se vežu događanja. Posjetitelji tako mogu otkriti sve blagodati soli, njeno korištenje u službi ljepote i njege kože te pravilne primjene u kuhinji i dobro se zabaviti.

03
kol
TZ Nin
TZ Nin Festival pijeska - Čarolija koja nastaje i nestaje

Prekrasne pješčane plaže obilježje su destinacije Nin, a obilje pijeska pruža nezaobilaznu inspiraciju na temu pijeska. Na Kraljičinoj plaži i plaži Ždrijac se tijekom kolovoza odigrava jedinstvena izložba skulptura od pijeska i kreativnog stvaralaštva. Skulpture od pijeska rade se uz zabavni program na dvije lokacije, slijedi ocjenjivanje i podijela nagrada za najbolje radove.

12
kol
TZ Nin
Romantična noć u najromantičnijoj destinaciji Europe - Ninu

Možda ste u Ninu već doživjeli najljepše trenutke vašeg života, zašto to ne bi ponovili, a ukoliko još nište vrijeme je da iskusite magičnost kraljevskog grada Nina. Na zidu uspomena podijelite vaše najljepše životne trenutke: fotografije, crteže, poruke…Poljubite voljenu osobu na označenim mjestima za "kiss point", zaplešite na koncertu romantike, uhvatite mjesto na romantičnoj "klupi ljubilici". Potražite povijesne likove ninske povijesti na starogradskim ulicama i fotografirajte se. Kupite ružu kod čarobnih vila i osvojite vrijedne nagrade i još puno toga. Dođite na romantičnu noć – tu vas čekaju romantični doživljaji za pamćenje. Otkrijte zašto Nin nosi službenu oznaku "European Best romantic destinations". Budite dio priče romantične noći za pamćenje u Ninu – prvoj prijestolnici Hrvata.

Vrijeme odvijanja 20:00

19
kol
TZ Nin
Dani zaštitnika grada Nina sv. Marcele i sv. Anselma 25.-26.08.

Dođete li u Nin 25. i 26. kolovoza, prilika je da na jedinstvenim crkvenim svečanostima proslavite Dane zaštitnika grada Nina, sv. Marcele i sv. Anselma kojima je posvećena župna crkva, nekadašnja katedrala (6. – 18. stoljeće).
Dan zaštitnika grada Nina uvijek je svečan te je uz vjerske svečanosti prilika za zabavu i veselje podjednako zanimljivo stanovnicima Nina i njihovim gostima.

Sveta misa u 8:30

25
kol
TZ Nin
Tradicionalni koncert Tamburaškog orkestra KUD-a "Branimir" Nin26
kol
TZ Nin
World Adventure Golf Masters / Zaton Holiday Resort 11. - 12.911
ruj
TZ Nin
World Minigolf Championship General Class / Zaton Holiday Resort 20. - 23.9.20
ruj
TZ Nin
Europski dan prebrojavanja ptica na poljima soli

Ekološka manifestacija ima edukacijski karakter - građane i turiste upoznati o životu preko 200 vrsta ptica koje su Ninsku lagunu odabrale za svoj dom. Najpoznatije su autohtona vlastelica, morski kulik, mala bijela čaplja i vodomar. Ovo je područje uvršteno u ekološku mrežu Natura 2000 staništa, sastavljenu od područja važnih za očuvanje ugroženih vrsta i staništa kojima ninski kraj obiluje. Odvija se na poljima soli gdje volonteri ekolozi poučavaju o ptičjem svijetu.

02
lis
TZ Nin
Tradicionalni Božićni koncert Tamburaškog orkestra KUD-a "Branimir" Nin, crkva sv. Anselma26
pro
TZ Nin
TZ Nin

Kontakt

Turistička zajednica grada Nina
Trg braće Radića 3
23232 Nin

tel: +385 23 265 247
tel: +385 23 264 280
fax: +385 23 265 247

e-mail: info@nin.hr
Newsletter

Pronađite nas na webu

 

© 2012-2017 TZ Nin

Web design & development by Fer Projekt